Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΜΕΣΩ ΣΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2017-2024)

Από την προσκείμενη στη Δημοτική Αρχή σελίδα «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ»

καταγράφουμε επακριβώς τους στόχους της Δημοτικής Αρχής, όπως δόθηκαν από τους αρμόδιους ανά τομέα αντιδημάρχους ειδικότερα:

·         Άμεσοι Στόχοι (ορατή η υλοποίηση τους)

·         Βραχυπρόθεσμοι στόχοι (2017-2019), (σε αρχικές φάσεις η υλοποίηση τους)

·         Μακροπρόθεσμοι στόχοι (2019-2024) (μελλοντικός σχεδιασμός-προγραμματισμός)

 

Καλούνται οι συνδημότες μας να ενημερωθούν, να παρεμβαίνουν όπου απαιτείται κατά περίπτωση για τη βελτίωση του αποδιδόμενου έργου και την επιτάχυνση των διαδικασιών, με σκοπό τον συνεχή έλεγχο της Δημοτικής Αρχής.
Η ολοκλήρωση των έργων που αναγγέλθηκαν επ΄ ωφελεία των κατοίκων του Βύρωνα φαίνεται ότι θα αποτελέσει μια ανάσα, αλλά όλοι κρινόμαστε από το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ/ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
§  ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ: Εκτελούνται παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια (ανακατασκευές, διαπλατύνσεις).
§   
§  ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ: Από πρόγραμμα της Περιφέρειας ύψους 1.000.000€, ανακατασκευάζονται οχτώ (8) παιδικές χαρές. Με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου, άλλες τέσσερεις (4). Παραδόθηκε στους κατοίκους της η παιδική χαρά της Ιγνατίου Άρτης. 
§   
§  ΣΧΟΛΕΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται 2 εργολαβίες, των 60.000€η καθεμία, που αφορούν παρεμβάσεις σε αύλειους χώρους (Δημοτικό στην Αδάνων, 4ο Γυμνάσιο Ταταούλων, 5ο και 11ο Δημοτικό Ταταούλων, 3ο Δημοτικό Αγ. Τριάδας, Δημοτικό στην Ιωαννίνων).
§  Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης εργολαβία με χρηματοδότηση του Δήμου, ύψους 70.000€, για ανακατασκευή τουαλετών στο 9ο Δημοτικό Καρέα. Ακολουθούν 1ο ΓΕΛ Μυρακτής και Λύκειο Καρέα.
§   
§  ΕΡΓΑΝΗ: Ολοκληρώνονται οι τεχνικές και αισθητικού τύπου παρεμβάσεις στα γήπεδα της Εργάνη (περίφραξη ,τάπητας ,φωτισμός ,τουαλέτες , ελαιοχρωματισμοί, αρδευτικό σύστημα).

§  ΜΠΕΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ: Συνεχίζονται σε όλη την πόλη.
ΣΗΜΕΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ:
Με χρηματοδότηση 55.000€ από την Περιφέρεια εκτελούνται:
1.    κυκλοφοριακή παρέμβαση στον κόμβο 40 Εκκλησιών και Μεσολογγίου με στόχο την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων και την ασφάλεια των παιδιών
2.    διευθέτηση στην Νικηφορίδη και Αναλήψεως
3.    ανακατασκευή της πλ. Νικολαίδη στον Καρέα
4.    κατασκευή πεζοδρομίου απέναντι από το Δημαρχείο (Καραολή και Δημητρίου).
ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ: Ανακατασκευή, αλλαγή στέγης και διευθετήσεις στους εσωτερικούς χώρους ώστε να στεγαστεί το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης και το Μουσείο της Ιστορίας του Βύρωνα. Στο ισόγειο αίθουσα για γαμήλιες τελετές.
ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΒΟΥΤΖΑ: Από την αρχική απαίτηση 170.000 ευρώ, πετύχαμε, μετά από διαπραγμάτευση, τίμημα 130.000€ για απευθείας αγορά.
ΝΕΡΑΙΔΑ: Υπάρχει σε κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων ποσό 385.000€. Επιχειρούμε απευθείας διαπραγμάτευση με την ιδιοκτήτρια για να καθορίσουμε το τελικό τίμημα για την αγορά του οικοπέδου. Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στην προσέγγισή της.
ΜΕΛΕΤΕΣ:
1.    Ολοκληρώθηκε η μελέτη για ανακατασκευή του 2ου Αθλητικού Κέντρου που θα γίνει με χρηματοδότηση της ΓΓΑ ύψους 170.000€. 
2.    Εγκρίθηκε από το Δ.Σ ποσό ύψους 30.000€ για εκπόνηση μελετών (Χαραλαμπόπουλου, πλατεία Μαρτάκη, πλατεία Αγ. Λαζάρου).

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (Σε αρχικές Φάσεις)
§  ΦΩΤΙΣΜΟΣ LED: 
§  Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε δαπάνη ύψους 20.000 ευρώ για τη σύνταξη μελέτης με στόχο την αλλαγή όλων των λαμπτήρων της πόλης (4000 τεμάχια). Το ετήσιο κόστος του οδοφωτισμού ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 420.000 ευρώ. Με την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες led, προϋπολογίζεται εξοικονόμηση κατανάλωσης ρεύματος ύψους 140/150.000 ευρώ ετησίως. Με την εκτέλεση του έργου, εγκαθίσταται για τα επόμενα 5 χρόνια ειδικό συνεργείο στην πόλη που παρακολουθεί το έργο σε καθημερινή βάση και επεμβαίνει όπου χρειάζεται.

§  ΤΑΠΗΤΟΥΡΓΕΙΟ: 
§  Σε εξέλιξη βρίσκεται η μελέτη ανακατασκευής του (ανελκυστήρας, παρεμβάσεις στον εξωτερικό και στους εσωτερικούς χώρους).

§  ΣΧΟΛΕΙΑ:
§   Σε συνεργασία με τον Ο.Σ.Κ, εκπονείται μελέτη για την ανακατασκευή ΟΛΩΝ των σχολείων της πόλης στους τομείς ενεργειακής αναβάθμισης και ασφάλειας των μαθητών. Κόστος έργου, περίπου 400.000 ευρώ.
Μετά από συμφωνία με την εταιρεία Φυσικό Αέριο για παραχώρηση θέσης επί της Κατεχάκη για την εγκατάσταση διανομής αερίου προς Καρέα, ως αντισταθμιστικό όφελος μας παρασχέθηκε η κατασκευή συνδέσεων με τα σχολεία της πόλης. Κόστος έργου, περίπου 80.000 ευρώ. Είμαστε σε συνεννόηση ώστε να συνδεθούν όλα τα σχολεία με τον αγωγό που έχει φτάσει σ΄αυτά. Κόστος έργου 70.000 ευρώ για όλα τα σχολεία. Προηγείται η αντικατάσταση των καυστήρων. Για το σκοπό αυτό υπάρχει επικοινωνία με την εταιρεία ώστε να επενδυθεί το ποσό απ΄αυτήν και να εξοφληθεί σε 36 μηνιαίες δόσεις. Με την ολοκλήρωση του έργου, όλα τα σχολεία θα λειτουργούν με φυσικό αέριο.

§  ΕΡΓΑΝΗ (περιοχή Θεάτρου Βράχων): 
§  Για την περιοχή, φερόμενοι σαν ιδιοκτήτες βρίσκονται σε αντιδικία με τον Δήμο. Η δικαστική διαμάχη βρίσκεται σε εξέλιξη. Στον α΄ βαθμό, δικαιωθήκαμε. Περιμένουμε την εκδίκαση στον β΄βαθμό.

§  ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΚΑΡΕΑ: 
§  Πρόκειται για το κομμάτι από την α΄στάση Καρέα μέχρι το Χαμόγελο του Παιδιού και το Αστικό Κέντρο Καρέα. Έργο ενταγμένο στους σχεδιασμούς της Περιφέρειας ύψους 4.200.000 ευρώ. Θα προχωρήσουμε σε ανάπλαση της περιοχής (αποχέτευση, δίκτυα, βιοκλιματικές παρεμβάσεις, φωτισμός).

§  ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: 
§  Δημοπραττείται από την Περιφέρεια έργο ύψους 5.000.000 ευρώ που αφορά κατασκευή αγωγού από το βρυσάκι του Καρέα έως το νεκροταφείο της Ηλιούπολης (πλ. Βιάννου).

§  ΟΙΚΟΠΕΔΟ 524 (περιοχή Καρέα): Η πολιτική βούληση της Διοίκησης είναι: ΔΕΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕΤΡΟ ΓΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. Για το σκοπό αυτό εκπονήθηκε μελέτη σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καρέα η οποία θα κατατεθεί στο Υπουργείο ώστε να ΄΄κλείσει΄΄ το τετράγωνο. Η εκπόνηση τοπογραφικού σχεδίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάθεση της μελέτης. Βρισκόμαστε σε διαδικασία έκδοσής του. Για το "κλείσιμο" του οικοπέδου 524 θα δαπανηθούν από το Δήμο 3.500 ευρώ.
ΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ  & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ,   ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ-ΘΗΚΑΝ
§  Υλοποιείται σε ποσοστό 100% η εκτροπή κλαδεμάτων υπηρεσίας και πολιτών. Προβλέπεται μόνο από αυτή την δράση να υπάρξει εκτροπή περίπου 1000 τόνων από την ταφή στον ΧΥΤΑ. Ο Δήμος με σημερινές τιμές θα εξοικονομήσει περίπου 45.000€ από το κόστος ταφής.

§  Υλοποιείται συνεργασία με το Ειδικό Διαβαθμιστικό Σύνδεσμο Ν. Αττικής για την προμήθεια 300 νέων κάδων ανακύκλωσης (100 χαρτί, 100 πλαστικό, 100 αλουμίνιο). 20 καμπάνες γυαλιού θα αξιοποιηθούν σε σημεία όπου βρίσκονται καταστήματα εστίασης, bar κλπ.

§  Ο Δήμος έχει παραλάβει ήδη 50 καφέ κάδους συλλογής βιοαπόβλητων των 1100 λίτρων. Οι 10-12 από αυτούς θα τοποθετηθούν στο νεκροταφείο της πόλης και σε μεγάλα ανθοπωλεία. Έχουμε ζητήσει και 300 καφέ κάδους βιοαποβλήτων των 360 λίτρων οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε μανάβικα, ταβέρνες κλπ.

§  Θα επισκευαστεί απορριμματοφόρο που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τη μεταφορά των βιοαποβλήτων, στο εργοστάσιο ανακύκλωσης. Τα βιοαπόβλητα αποτελούν περίπου το 40% της ετήσιας παραγωγής απορριμμάτων (8,000 τόνοι).

§  Η αποκομιδή σύμμεικτων (σκουπιδιών) γίνεται σε καθημερινή βάση.

§  Στην αποκομιδή ογκωδών (έπιπλα, στρώματα κλπ) η ταχύτητα ανταπόκρισης σε αιτήματα βελτιώθηκε εντυπωσιακά. Από τις 40 ημέρες έχουμε φτάσει στις δύο εργάσιμες ημέρες.

§  Μέσα στο 2016 αποσύρθηκαν από τους δρόμους της πόλης 170 εγκαταλελειμμένα οχήματα. Στο α΄ τρίμηνο του 2017, άλλα 30. Ελευθερώθηκε με αυτόν τον τρόπο αντίστοιχος αριθμός θέσεων στάθμευσης.

§  Προκρίθηκε η ιδέα της πιλοτικής εφαρμογής του σχεδίου "καθαρός δρόμος" ή "καθαρή γειτονιά" (εκτενής ενημέρωση με οδηγίες προς τους πολίτες πώς συντηρείται ένας χώρος καθαρός, παρακολούθηση, επιβράβευση).

§  Επίσης εξετάζεται η ιδέα για κλείσιμο (από την κυκλοφορία οχημάτων) κάθε Κυριακή 3-4 οικοδομικών τετραγώνων της πόλης και απόδοσής τους στους πολίτες για δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

§  Εξετάζεται η δυνατότητα χάραξης δικτύου μονοπατιών περιπάτου στο βουνό μας.
ΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ  (ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ-ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
1.    Την απορρόφηση του ποσού των ληξιπρόθεσμων, έτσι ώστε στο τέλος του 2017 ο Δήμος να οφείλει μόνο τις δόσεις των δανείων του.
2.    Την κανονική ροή πληρωμής τιμολογίων προμηθευτών.
3.    Την ομαλοποίηση της προμηθευτικής διαδικασίας μέσω του νέου Τμήματος Προμηθειών, προσδοκώντας το μέγιστο δυνατό όφελος για το Δήμο.
4.    Τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ταμείου (POS, Internet Banking).
5.    Την εγκατάσταση πληροφοριακών συστημάτων διαχείρισης του Κοιμητηρίου.

§   ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ
1.    Βελτιστοποίηση εξοπλισμού (Αγορά 40 Pc's - Εκτυπωτών και Scaner).
2.    Επέκταση ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου.
3.    Αγορά πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης εγγράφων και ενημέρωσης του προσωπικού.
4.    Σωστή διαχείριση των 8μηνων μέσω ΟΑΕΔ.

§  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
1.    Την εφαρμογή του νέου κανονισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων.
2.    Την υπογραφή συμφωνητικών παραχώρησης με όλα τα αθλητικά σωματεία.
3.    Τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία.
4.    Τα προγράμματα άθλησης για όλους σε συνεργασία με την ΓΓΑ.
5.    Το καλοκαιρινό ‘’camp’’ δημιουργικής απασχόλησης με περισσότερα παιδιά από πέρσι.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου