Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗΣ ΜΕ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ


ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑΖΑΝ ΣΕΛΙΔΑ  
Δεν με ενδιαφέρει αν ο νέος Δήμαρχος Βύρωνα, όποιος και αν είναι, θα είναι δεξιός, αριστερός, κεντρώος, συντηρητικός, ριζοσπαστικός, ψηλός, κοντός, ηλικιωμένος ή νέος.
Με ενδιαφέρει όμως να:
1. Φροντίσει το χάλι της Φορμίωνος. Αν θέλω να κάνω παρκουρ θα το κάνω μόνος μου, δεν χρειάζεται να το κάνω στη Φορμίωνος, ευχαριστώ.
2. Συντηρήσει το φωτισμό σε όλη την πόλη που αρχίζει και παραπαίει. Σε ορισμένες γειτονιές μετά τις 10 κυκλοφορείς μόνο με κιάλια υπερύθρων, ξέρεις, από αυτά που έχουν οι κομάντος στις ταινίες.
3. Συντηρήσει σωστά το συντριβάνι, τα φώτα και τα παρτέρια της πλατείας Αγίου Λαζάρου γιατί είναι κρίμα μια πλατεία που σφύζει τόσο πολύ από ζωή να είναι τίγκα στο περιστερό-σκατο, ξερή στα παρτέρια και με βρώμικο συντριβάνι. Hint: Τα σουβλάκια όσο και να τα φυτέψουμε, δεν φυτρώνει χορτάρι. Τα παιδάκια που παίζουν στα ξερο-πάρτερα σηκώνουν ένα όμορφο νέφος που επικάθεται στα παγωτά του κόσμου αντί γαρνιτούρας. Παγωτό χώμα, νέα γεύση.
4. Συντηρήσει επιτέλους τις παιδικές χαρές (π.χ. Ταπητουργείο, Αγία Τριάδα) αλλάζοντας επικίνδυνα παιχνίδια, σπασμένες κούνιες, ξεχαρβαλωμένα δάπεδα κλπ. Seriously, ακόμα ΧΑΛΙΚΙ στην Αγία Τριάδα; νοσταλγία των 80s;
5. Διορθώσει το χάλι του περιφερειακού πεζοδρομίου της Ανάληψης που είναι τίγκα στο σκυλόσκατο και αμα φοράς και μαλακούς πάτους σου κάνουν μασαζ στα πόδια τα ανισοϋψή χαλικάκια.
6. Γκρεμίσει και κάνει πάρκο/πάρκινγκ/οτιδήποτε εκτός από αυτό που είναι τώρα τα γιαπιά της Βουτζά. Κάποια στιγμή θα δούμε χιμπαντζήδες και ταραντούλες μέσα, εκτός αν προλάβουν και τους φάνε οι καρχαρίες (ναι, έχει πολύ υγρασία εκεί).
7. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ διορθώσει τις λακούβες στην Κορυτσάς. Ας βάλει πλακάκια και ας την κάνει πεζόδρομο, ή ας ανοίξει πισίνες να πλατσουρίζουν τα παιδάκια το καλοκαίρι - καλύτερο θα είναι από τώρα που θυμίζει off-road simulation. Παίρνεις φραπέ από τη Νέα Ελβετία και ο αφρός είναι περισσότερος μόλις τελειώσεις την κάθοδο στην Καισαρείας.
8. Κάνει κανένα πεζοδρόμιο της προκοπής στη διασταύρωση Κύπρου - Νέας Ελβετίας - Χρυσοστόμου Σμύρνης - Βουτζά (μάνα με άφησες στους πέντε - εεεε, τέσσερις - δρόμους). Εκεί που τελειώνει η Κύπρου και στρίβουν τα λεωφορεία, το Τέτρις που γίνεται με το τριπλοπαρκάρισμα θα το ζήλευε και ο τύπος που το έφτιαξε αρχικά (το Τέτρις). Και, φυσικά, μαζί έρχεται και η συμφωνική από τις κόρνες. Ζεν.
9. Βάλει περισσότερους κάδους ανακύκλωσης. Ανακύκλωση θέλω να κάνω, όχι δρόμο μετ'εμποδίων με 500 μπουκάλια στα χέρια και να κινδυνεύω να παίζουν μπόουλινγκ τα αμάξια στο δρόμο μαζί μου. Α, και να ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ οι κάδοι,γιατί κάτι μου λέει οτι ειδικά από αλουμίνια δεν παίζει μπάλα το πράγμα...
10. Φροντίσει την πλατεία Ταπητουργείου που έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο αποχωρητήριο σκύλων.

  (Σωτ. Φιλιππίδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου